October 6, 2013

MEGGI KETAM MOST WANTED :p

Most favorite food!!
Ketam si ketam lompat, lompat!! hahaha..
Baru taw kat PCB ade meggi ketam, walauweii.. Memang mabeleess waaa ckap!
Padahal baru 3 minggu tak makan ketam..

Last makan that day mase HONEYMOON kat Hospital Segamat, selama 4 hari 3 malam tuhh.. Mak masak sup ketam, akak suapkan makan!! TQ ma & akak! LOVE YOU MORE!!
Perghhh memang sweet duk situ bersama doktor hensem!! :p

Rase macam nak masuk warded lagi rase dia punye heaven duk dalam warded tuh..!!
Seriuosly said :D

BTW kene fikir positive that time, Allah beri sakit utk hapus dosa2 kecil aku, memang kaki tangan & muke memang merah padam (*tetibe rase comel pulak muke merah2 macam baby, hahaha) jantung pun cam teruk Dr. cakapppp.. memang kepale otak fikir tak lame dah ni, tapi Alhamdulilah still hidup lagi.. Baru tahap 2, belum 4 lagi, tahap 4 baru waa "pergi".. hahaha..
Alhamdulilah gak masih dapat makan ketam! Nasib kau lah ketam kene "kekah"...

By the way, semangkuk + air=RM25 sorang, rase mahal tak?? hahaha nila makanan student! nanti akhir sem makan meggi je, ketam dah TERBANG! hahha...
Really sorry tak oyak awai2 harge ketay meggi ni ke 'demo', ehh teroyak klate pulop :$ suke giler tengok muke Azan time bayar tuhh.. hahaha jahat kan aku, jahat sikit je, tapi hati baikkkk :D


Tq Azan Ezza n Yona sudi  bawak budak demanding pegi makan ketam.. :D 
Nak post gambar Ezza & Azan, tapi....********** pulak!!
Gambar kite ngan Yona je ade..
So, so and hope soo.... tengok la gambar kami ehhh ehhh !! :P
Self-capture! 
Ramai cakap makin susut sejak masuk warded.. But the fact is saya memang kurus laa -_-

@ Adam Corner, Pantai Cahaya Bulan, Kelantan. Sekian..

March 18, 2012

Kata-kata untuk Abah..




Aku tak mampu mengantar kepergianmu
Langit mendung turut berduka
Aku datang kepadamu, abah..
Di bawah pohon rendang
Aku menangis dan berdoa
Mengenang kembali zaman anak-anak kecilku
Kau mengucup pipiku dgn tanda kasih sayang
Kasih sayang seorang bapa 
Bertahun lamanya tidak kurasakan..

Kepergianmu pada 16 Februari 2012
Telah mendewasakan aku
Mengajarkan aku betapa penting erti hidup
Untuk menjadi insan berguna satu hari kelak..

Kepergianmu mengajarku
Bagaimana harus mencintai dan menyayangi
Bagaimana harus terus bersabar utk mendapat kasih sayang
Bagaimana harus mengecapi nikmat kebahagiaan
Hingga.... Hingga saat terakhir hayatmu

Hari ini aku menemuimu, Abah
Lewat sebait kata-kata untuk mengenangmu
Kata-kata seorang anak yang terdidik sejak lahirnya

Bila datang saatnya nanti
Kan kuceritakan segala kebesaran dan keagunganmu
Bersama embun fajar kemarau ku sertakan doa
Semoga engkau mendapatkan tempat terbaik di sisi-Nya.

Abah,
Aku merindukanmu
Aku bersyukur dapat mengucup pipi dan dahi mu buat kali Terakhir kalinya
Walaupun bertahun tak berjumpa
Tapi aku bersyukur ke hadrat Ilahi
Dengan IzinNya
 Akhirnya ku dpt merasai nikmat yang begitu besar..

Ya Allah, Aku bermohon padaMu,
Kau tempatkanlah kekasih hatiku Abdullah Bin Hassan 
dikalangan orang2 yang baik,
beramal soleh, serta cucurilah rahmat keatas nya..
Amin.. AL-FATIHAH.. :')